MELLOMTID

- I mellomtid kan du gjøre hva du vil.

My Photo
Name:
Location: Norway

Wednesday, September 05, 2007

Den første dagen

Den første dagen snakket vi en del om hva som er kreativitet og hvordan kreativitet blir til.

Vi lærte om hvordan vi kan bruke en teknikk som heter brainstorming til å finne ut hvordan man kan få færre biler i for eksempel Kina. Hjernestorming kan brukes innenfor mindre grupper for å løse problemer, og selv om vi var nok studenter til å fylle en halv trikkevogn så klarte vi å stable på beina en stiv hjernekuling på grupperom tre. Noen ropte "rulleskøyter" og noen ropte "love" mens andre mente at det kanskje ikke var for mange biler hvis man bare kunne gjøre Kina litt større.

Deretter fikk vi høre om hvordan hjernen oppfatter uløste problemer som dissonans. Dissonans er i utgangspunktet en ubehagelig følelse som hjernen forsøker å kvitte seg med. Dersom den ubehagelig følelsen blir for sterk hender det at hjernen vår griper den første tanken som faller den inn og kaller den for en løsning. Veldig ofte er ikke dette den beste løsningen.

Vi snakket dessuten om TRIZ som er en metode for å lede prosessen fra analyse til kreativitet. Til slutt fortalte Simon om Bruce Mau og "The incomplete manifesto for growth". Det er jeg glad for at han gjorde fordi det handler om noe annet som er viktig i tillegg til kreativitet, nemlig inspirasjon og motivasjon.

Her finner du manifestet til Bruce.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home